Standard-CEO Grosjean over rol Bayat: “Niemand heeft exclusiviteit, ook Mogi niet”


Het vertrek van Emond en de rol daarin van Mogi Bayat, de zwarte decembermaand van Standard en meer. Het discours van Alexandre Grosjean, CEO van de Rouches.

“De ambiance is goed, dat was me meteen opgevallen toen ik in Marbella toekwam.”

Grosjean wijst naar de spelers die een pittige training aan het afwerken zijn. “De boel staat niet in de fik, hoewel december niet bracht wat we ervan verwacht hadden. Het belangrijkste is dat we in de top zes staan. We willen zo snel mogelijk zeker zijn van een plaats in play-off 1.”

Er gebeurde veel op Standard sinds de laatste match tegen AA Gent. Réginal Goreux kreeg een plaats in de technische staf van de U21 en het contract van Sébastien Pocognoli werd ontbonden – “dat is eigen aan een carrière. Er is een begin, een midden en een einde” – én Renaud Emond vertrok naar het Franse Nantes. Een uitgaande transfer die een groot deel van de fans niet kon smaken. De aanvaller was de topschutter bij Standard dit seizoen. “Je kan hem op zijn leeftijd (28, red.) geen transfer weigeren naar het buitenland”, aldus Grosjean. “Weet je, ik begon op dezelfde dag als Renaud bij de club. Hij was de enige speler van toen die nog in de kern zat – de laatste der Mohikanen. Van de C-kern tot aanvoerder, ik wens hem alle succes. Ik denk dat we de juiste beslissing genomen hebben door hem te laten gaan, ook rationeel bekeken. Dat de supporters niet tevreden zijn… Er zijn er velen die hem lange tijd het zwakke punt van de ploeg noemden. Hij is iemand die veel kritiek gekregen heeft. Of we een vervanger halen? Ik heb geen kristallen bol, hé. Maar we hebben een viertal opties voorin. We gaan alleszins geen paniektransfers doen.”

Zoeken naar een ‘zes’

De overgang van Emond werd geregeld door Mogi Bayat, iets wat her en der stof deed opwaaien. “Nantes heeft de speler gekocht, dus hij deed dat in opdracht van hen”, preciseert Grosjean. “Renaud is drie of vier maanden geleden bij mij gekomen om te zeggen dat hij wegging bij zijn makelaar (Lichtenstein, red.). Ik weet zelfs niet of Mogi zijn makelaar was. Mij is dat trouwens gelijk.”

Een nieuwe spits komt er a priori dus niet bij Standard. Zij gaan wél op zoek naar een verdedigende middenvelder. “Een echte zes, iemand die ‘de wacht houdt’. Of Bayat een mandaat heeft om die te halen? Neen. Er is een fantasme rond Mogi Bayat dat me doet lachen. Als hij in bepaalde deals zit en als dat ergernis opwekt, heb ik zin om tegen andere makelaars te zeggen: ‘werk en probeer zo efficiënt mogelijk te zijn zoals hem’ – hij is dat namelijk. Maar hij is niet de huismakelaar, hij is geen bestuurder van de club en hij heeft niet meer of minder macht dan andere makelaars. Integendeel. Niemand heeft exclusiviteit. Trouwens, veel van onze spelers hebben geen overeenkomst met hem.”

 

hln – digikrant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s