Preud’homme voelt zich om de tuin geleid


 

Dimitri Lavalée gaat volgend seizoen in de Bundesliga aan de slag. De polyvalente verdediger stapt transfervrij over naar FSV Mainz. Zijn transfer laat sporen na op Sclessin.

De Rouches zijn teleurgesteld in de gang van zaken. “We hebben grote inspanningen gedaan om hem te houden”, stelt Michel Preud’homme tegenover de RTBF. “We verzekerden hem een plaats in de A-kern bij het begin van dit seizoen, ook door Milos Kosanovic te verkopen. Nadat hij een paar wedstrijden meespeelde, boden we hem al een heel goed contract aan. De club heeft hem verschillende keren samen met zijn makelaar gesproken. Maar uiteindelijk is het niet gelukt. Spijtig.”

“Ik heb het gevoel dat we voor de gek zijn gehouden”, zucht Preud’homme. “Ik denk dat ze van bij het begin al beslist hadden wat ze gingen doen: weggaan bij Standard.”

Lavalée trok als zesjarig een shirt van de Luikse club aan. Vorig seizoen mocht hij ervaring opdoen bij MVV Maastricht. Dit seizoen kreeg Lavalée zijn kans in de A-kern.

Of Preud’homme in de gegeven situatie nog veel beroep gaat doen op Lavalée moet de toekomst uitwijzen. De centrale verdediger kwam voorlopig in vijf competitiematchen in actie. Lavalée mocht drie keer in de beker opdraven en twee keer in de Europa League.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s