Preud’homme is weer wat grijze haren rijker


ROUCHES MAKEN HET ZICH NODELOOS MOEILIJK

Een klassegoal van Vojvoda. Met buitenkantje rechts trapt hij de 1-1 op het bord. Photo News

Een klassegoal van Vojvoda. Met buitenkantje rechts trapt hij de 1-1 op het bord. Photo News
De Rouches maakten het zichzelf wel weer nodeloos moeilijk tegen KV Oostende. Maar à la fin won Standard – ze onthouden graag het positieve in Luik.

De trein der traagheid passeerde gisteravond in het Stade Maurice Dufrasne.

Voetbal in uitgesteld relais. Trage opbouw, traag tempo.

De toon werd gezet in de beginfase. KV Oostende met een dubbele afweergordel, Standard vond geen opening. En als er al eens muziek zat in een aanval liep het alsnog fout in de laatste zone. “Te veel slechte passes”, vond Michel Preud’homme. De abominabele grasmat hielp natuurlijk niet. Moeten ze toch iets op vinden in Luik. “Het is inderdaad niet evident om op zo’n veld het ritme te verhogen.”

Van Wijk pakte het dan weer slim aan op Sclessin. Stevige organisatie, snelheid voorin. Sakala fladderde van links naar rechts en terug – always on the run. Hij hield Laifis en Vanheusden aan de praat. Jonckheere schoot op Bodart en Vanheusden moest in de zestienmeter vol in de tackle na een goede loopactie van Bataille.

Pas in het slot van de eerste helft kreeg Standard een eerste kans. Ondoa behoedde Oostende voor een achterstand op de poging van Lestienne – uitstekende beenveeg. “We hadden het vooral voor de rust moeilijk met hun organisatie”, aldus Preud’homme. “Ze lieten weinig ruimte.”

De fans floten en hoopten op beterschap na de rust.

De Rouches kwamen iets scherper uit de kleedkamer. Carcela mocht aanleggen aan de zestienmeter: buitenkant paal. Maar het bleef oppassen voor de counters van Oostende. Sakala dribbelde zich voorbij Vanheusden en mikte op Bodart. Dan zou je denken dat ze bij Standard iets scherper gaan verdedigen. Niet, dus. Tien minuten na de rust zette Skulason voor, Bataille kwam voor Gavory en verlengde in doel. Geweldige tik buitenkantje voet. Het is intussen van 30 oktober geleden dat de Rouches nog eens de nul konden houden. “Kijk er de goals gerust op na”, zuchtte Preud’homme. “Onze tegengoals worden vaak verkozen tot doelpunt van het weekend. Dat moet frusterend zijn voor een doelman.”

Standard reageerde vrijwel meteen – de kopbal van Vanheusden ging naast.

Wat volgde, was twijfel.

Alles of niks

Amallah en Cimirot probeerden het vanop afstand, zonder succes. Standard speelde niet goed, hoor. Ook al viel de gelijkmaker tien minuten voor tijd. Vojvoda zette een één-twee op met Carcela en trapte heerlijk voorbij Ondoa. Oostende ging in overlevingsmodus. Alle ballen weg. Zonder overleg, conditioneel niet top. Standard pompte, zocht de voorsprong. All or nothing.

De 2-1 kwam er, zij het pas helemaal in het slot. Minuut 89: Laifis controleerde, Laifis trapte binnen. Sclessin haalde opgelucht adem. “Dit was misschien wel onze slechtste wedstrijd van het seizoen”, oordeelde de Cypriotische matchwinnaar. Eerlijk duurt het langst. Oostende baalde, het had anders kunnen lopen. C’est la vie, zeker?

Michel Preud’homme werd gisteren 61 jaar – happy birthday, coach. Hij heeft er dankzij zijn spelers weer wat grijze haren bijgekregen.

De zes op zes na de winterstop doet anders vermoeden…

Maar het mag gerust iets meer zijn bij Standard. Toch?

hln – digikrant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s