‘Standard weigert gigantische som op te hoesten om ‘strontveld’ te fiksen’


Foto: 'Standard weigert gigantische som op te hoesten om 'strontveld' te fiksen'
Foto: © PhotoNews

 

Na de topper tussen Standard en Club Brugge woensdagavond werd er bij de bezoekers onder meer stevig geklaagd over de staat van het veld op Sclessin. “Een veld voor een vierdeprovincialer”, noemde Philippe Clement het zelfs. De grasmat in Luik ligt er inderdaad abonimabel bij en eerder op het seizoen had ook Michel Preud’homme het al over een ‘strontveld’.

Het slechte veld is bij Standard een jaarlijks weerkerend probleem, wat volgens Het Laatste Nieuws komt dat omdat er onvoldoende drainage is sinds de installatie van de veldverwarming tien jaar geleden. De enige manier om het probleem definitief op te lossen zou zijn om de hele ondergrond te vervangen, maar dat zou de club maar liefst 1,2 miljoen euro kosten. Die som weigert Standard op te hoesten.

Een andere oplossing die door HLN gesuggereerd wordt, zou het aanleggen van een hybride grasmat zijn. Onder meer Club Brugge en AA Gent hebben zo’n veld, maar dat kost wel 250.000 tot 500.000 euro. Ook die investering wilden ze op Sclessin tot dusver niet doen, maar moet komende zomer misschien toch eens overwogen worden.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s