Sterke Rouches gooien strijd om zesde plek in Play-Off I weer helemaal open


Foto: Sterke Rouches gooien strijd om zesde plek in Play-Off I weer helemaal open
Foto: © PhotoNews

Na een prima eerste helft heeft Standard zijn plek in Play-Off I veilig gesteld. De Rouches voetbalden voor de rust al een dubbele voorsprong bij mekaar en hielden na de pauze relatief eenvoudig stand. Door deze nederlaag van Racing Genk ligt de strijd om een plek bij de eerste zes weer helemaal open.

Racing Genk deed eerder deze week een prima zaak met het gelijkspel op Antwerp. De Limburgers stonden zo virtueel vier punten voor hun eerste achtervolger (KV Mechelen) maar voelden wel opnieuw druk van Malinwa na hun zege gisteren tegen Anderlecht. Standard van zijn kant was quasi zeker van een plek bij de eerste zes en hoopte om de kloof met de concurrentie wat kleiner te maken. De thuisploeg begon ongewijzigd aan de partij, bij de bezoekers kregen Lestienne en Cop een basisplaats. Oulare was er niet bij door een schorsing.

Gretige Rouches slaan Racing Genk KO voor de rust

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht in een aangename openingsfase, na dik vijf minuten spelen stelde Bongonda doelman Bodart een eerste keer op de proef, het sluitstuk van de Rouches pareerde gevat. De thuisploeg bleef gevaarlijk en Bodart moest een paar minuten later opnieuw alert zijn toen Laifis zich de bal liet afsnoepen door Ito, de bezoekende doelman dook goed in de voeten. Van bezoekende zijde zagen we voorlopig enkel een flauw schotje van Cop dat hoog over vloog. Op het halfuur viel er plots toch een doelpunt uit de lucht voor Standard toen Vanheusden na een hoekschop van dichtbij raak schoot: 0-1. Blauw-Wit zag nu even sterretjes en kwam niet veel verder dan een vrije trap, van notabene Onuachu, die hoog over vloog. Op slag van rust maakten de Rouches de opdracht voor Racing Genk nog wat zwaarder. Amallah stuurde Cop het straatje in en die stifte de 0-2 knap in doel. Bij de rust leek Standard op rozen te zitten.

Vanheusden bekroont een sterke match met de 0-1.

Racing Genk schiet te laat wakker

Ook na de rust waren de eerste kansen voor Racing Genk, Onuachu knikte de beste over de kooi van Bodart. Aan de overzijde pakte Didillon uit met een prachtige redding op een volley van Carcela en even later knikte Cop nipt naast. De wedstrijd ging nadien op slot en pas halfweg de tweede helft schoot Limbombe nog eens binnen het bereik van Bodart. De thuisploeg kreeg toch terug wat moed en had pech dat een prachtige kopbal van Onuachu nog uit de winkelhaak werd geranseld door Bodart. Op dik vijf minuten van het einde werd het toch nog spannend: Dewaest kreeg veel teveel ruimte in de zestien meter en kopte gemakkelijk raak: 1-2. Boljevic maakte het zaakje echter helemaal af door in de blessuretijd de 1-3 te maken op assist van Lestienne. Zo wordt zowel de degradatiestrijd als de strijd om het laatste plekje in Play-Off I razend interessant.

Scoreverloop:

0-1 (31′) Vanheusden, 0-2 (42′) Cop, 1-2 (84′) Dewaest, 1-3 (90+2′) Boljevic

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s