Standard doet weer mee: “Zijn vorm verandert alles”


Foto: Standard doet weer mee:
Foto: © PhotoNews

Na de dramatische prestatie op het veld van KV Kortrijk leek Standard zelfs nog even te moeten vrezen voor zijn Play-Off I-ticket. Maar in de twee voorbije wedstrijden hebben de Rouches de puntjes weer op de i gezet. Na de zege op KRC Genk, werd zaterdag ook de scalp van Antwerp FC veroverd.

En daarmee deden de Luikenaars meteen een uitstekende zaak in het klassement. Ze sprongen weer over Antwerp en haalden Charleroi in op de derde plaats. De kloof met leider Club Brugge bedraagt weliswaar nog zestien punten, zelfs gezien de halvering bij de start van de PO’s blijft dat een enorme achterstand. Maar de tweede plaats moet zeker haalbaar zijn. Vooral omdat steeds meer spelers naar hun beste niveau toegroeien. Mehdi Carcela speelde tegen Antwerp bijvoorbeeld een sterke match en vooral de prestatie van doelpuntenmaker Obbi Oulare mocht gezien worden.

Voormalig Rode Duivel en analist Philippe Albert is dan ook onder de indruk. Met name Oulare, die scoorde met een kanonbal van 129 km/u, kon hem bekoren. “Standard behaalde 7 op 9 (!) tegen Club Brugge, Genk en Antwerp. Het is duidelijk dat de stijgende vorm van Oulare alles verandert. Zijn fysieke présence ergert de tegenstander, hij kan de bal goed bijhouden en is in staat om buitengewone zaken te doen zoals zijn doelpunt van zaterdag. Het is bijzonder moeilijk om te verdedigen tegen zo’n natuurkracht”, klonk het bij Le Soir.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s