‘Sint-Truiden zet Standard verder onder druk, met Manchester City als voorbeeld’


'Sint-Truiden zet Standard verder onder druk, met Manchester City als voorbeeld'

Sint-Truiden heeft nieuwe stappen ondernomen in de twistzaak rond Junior Edmilson. De Kanaries claimen nog recht te hebben op 1,28 miljoen euro van Standard Luik, dat Edmilson verkocht aan Al-Duhail, in Qatar. Daarom hebben ze nu ook een klacht ingediend bij de FIFA.

Eerder had STVV al een strafprocedure opgestart, nu trekt het dus naar de internationale voetbalbond, weet Sport/Voetbalmagazine. De club stelt dat het nog 1,28 miljoen moet krijgen van Standard. Bij de overgang van Edmilson naar Sclessin had STVV een aandeel van 40 procent op de meerwaardeprijs afgedwongen bij een eventuele volgende transfer van de winger. Die kwam er uiteindelijk, richting Qatar, maar de Limburgers hebben een deel van dat geld dus nog steeds niet ontvangen.

Via de klacht bij de FIFA hoopt STVV extra druk te zetten op Standard, dat zich echter niet al te veel zorgen zou maken. Nochtans hopen de Truienaars dat de FIFA strenger optreedt, nu bijvoorbeeld een topclub als Manchester City twee jaar schorsing in de Champions League opgelegd kreeg na overtredingen binnen de Financial Fair Play.

In principe riskeert Standard ook om haar licentie te verliezen. Het gerecht in Hasselt heeft de voorbije weken alvast stappen gezet in het onderzoek. Zo werden enkele sleutelfiguren binnen de zaak ondervraagd. Wanneer er een uitspraak komt, is voorlopig moeilijk te voorspellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s