Vanhaezebrouck ergert zich aan gedrag bank Standard: “Nu kunnen de materiaalman, de kine, de assistent vier gele kaarten krijgen en nog is er niemand geschorst”


26 februari 2020 12:20

Michel Preud’homme is als eerste coach ooit geschorst na vijf gele kaarten. Voor Hein Vanhaezebrouck een ambetante trend, die moet gestopt worden. Hij heeft er ook een oplossing voor.

Vanhaezebrouck vindt maar niks aan de tactiek van MPH. “Eerst stuurden ze bij Standard Eric Deflandre naar voren. Dat is eigenlijk een bedeesde kerel, maar tegenwoordig loopt hij daar opgefokt rond. De volgende was Mbaye Leye. Afgelopen weekend was het aan Jan Van Steenberghe – de keeperstrainer, begot! – en zelfs Renaat Philippaerts – de physical coach – om met de scheidsrechters in de clinch te gaan”, vertelt hij in Het Nieuwsblad.

De oplossing is voor hem simpel. “Dat nieuwe kaartensysteem moet zo snel mogelijk overboord. Dat je als trainer nu pas na vijf gele kaarten een wedstrijd geschorst bent en bijna nooit een rode kaart krijgt of een grotere straf moet vrezen, is op zich al belachelijk. Zo kan je doen wat je wil.”

“Maar nog erger is dat op die manier zowel de trainer, de assistent, de keeperstrainer, de kine en de materiaalman vier gele kaarten kunnen pakken. Dan zit je aan twintig gele kaarten en is er nog altijd niemand geschorst: ongelofelijk. Ik pleit voor een systeem waarbij drie gele kaarten voor om het even wie op de bank leidt tot een schorsing van de hoofdcoach. Hij is de chef van de bank en is verantwoordelijk voor ieders gedrag.”

belgiumsoccer

Eén reactie op “Vanhaezebrouck ergert zich aan gedrag bank Standard: “Nu kunnen de materiaalman, de kine, de assistent vier gele kaarten krijgen en nog is er niemand geschorst”

  1. Van mijn zoon kreeg ik een VIP arrangement in Standard. Daardoor kregen we de kans deze wedstrijd mee te maken vlak naast de bank van Standard. Ik heb daar zaken gezien die nooit in TV programma’s komen omdat die mensen 50 meter of meer van het gebeuren afzitten zonder nog gewag te maken van hun “objectieve” commentaar.
    Ik zeg tegen mijn zoon dat de vierde scheidsrechter een platform had gevonden om de interessante kerel uit te hangen. De bank van Standard negeerde hem en deden in mijn ogen (op dat moment) niets abnormaal. De vierde scheidsrechter ging toen maar wat keuvelen met de trainer van Antwerpen die geslepen als geen ander de juiste woorden influisterde om een reactie te genereren. Ik zag de vierde scheidsrechter daarop met de hand op zijn oortje communiceren en 10 seconden later kreeg de trainer van Standard geel. Ik hoopte dat dit alles op film zou staan om aldus gerechtigheid te laten geschieden. Maar helaas. Wie heeft in dit en andere soortgelijke verhalen gelijk? Het is niet altijd zoals het lijkt, of erger zoals het voorgeschoteld zal worden in de pers. Ik bekijk zulke situaties vanaf nu met heel andere ogen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s