Economische realiteit: clubs – waaronder zelfs Standard – kunnen het niet veroorloven om spelers maanden te blijven betalen zonder inkomsten


Johan Walckiers
Johan Walckiers

Waarom Standard op termijn bijna niet anders kan om spelers technisch werkloos te zetten

Economische realiteit: clubs - waaronder zelfs Standard - kunnen het niet veroorloven om spelers maanden te blijven betalen zonder inkomsten
Foto: © photonews

Standard is één van de clubs die overweegt om zijn spelers op technische werkloosheid te zetten. Dat brengt uiteraard problemen met zich mee, maar op een gegeven moment zal het niet anders kunnen.

Het valt af te wachten hoe lang de crisis nog gaat duren, maar als het langer duurt dan mei zullen veel clubs niet veel andere keuze hebben. Standard betaalt zijn spelers redelijk grote lonen, maar heeft momenteel geen inkomsten. De schatkist van de Rouches is ook niet zo diep als die van bijvoorbeeld Club Brugge.

Om de reserves niet volledig uit te putten, moeten ze dus maatregelen nemen. Driekwart van het personeel staat momenteel al op technische werkloosheid. Bij de meeste clubs nemen ze intussen die maatregel. Dat ze dan de spelers niet meer kunnen opvolgen, is een nadeel, maar ze hopen dat die de nodige professionaliteit en begrip aan de dag gaan leggen.

Op dit moment hebben ze toch weinig andere keuzes. Een transfer is momenteel niet aan de orde en om fit te zijn voor volgend seizoen zullen ze individueel moeten blijven werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s