‘Grote verandering in JPL: Eleven zorgt voor nieuwe wedstrijduren’


Foto: 'Grote verandering in JPL: Eleven zorgt voor nieuwe wedstrijduren'
Foto: © PhotoNews

In de marge van de coronacrisis, zorgden de ploegen uit de Pro League afgelopen week ook voor wat goed nieuws. Zo werd eindelijk een definitieve doorbraak gevonden in de onderhandelingen omtrent de televisierechten. Zoals verwacht zullen die voor een aardige som aan Eleven Sports verkocht worden.

Nu is het aan Eleven om een akkoord te vinden met de telecom-aanbieders, maar wat dat betreft worden geen grote problemen verwacht. Het bedrijf werkt nu immers al samen met onder meer Proximus, Telenet, … . Bovendien riskeren die telecomoperatoren een pak abonnees te verliezen indien het Belgische voetbal uit hun aanbod wegvalt.

Bij Sport/Voetbalmagazine meldt men dat ook de invulling van het JPL-weekend er anders zal uitzien. Zo zouden er op zaterdag al wedstrijden op 16u kunnen beginnen. Op zondag zouden er zelfs al matchen kunnen starten rond het middaguur (12u), zoals ook in pakweg Italië en Nederland al het geval is. Overigens zou het laatste aftrap-uur op beide weekenddagen naar 21u opgeschoven kunnen worden.

Op die manier wil men zoveel mogelijk overlapping voorkomen, zeker omdat ook de rechten voor de wedstrijden in 1B werden opgenomen in het pakket. Om het Belgisch voetbal te coveren zou Eleven overigens een vierde sportzender opstarten. En indien duels toch op hetzelfde moment vallen, zou uitzonderlijk nog een vijfde en zesde kanaal geopend worden.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s