Standard deed heel wat wenkbrauwen fronsen: “Juridisch is er geen probleem”


Standard deed heel wat wenkbrauwen fronsen: “Juridisch is er geen probleem”

Standard Luik kwam met een statement dat de spelers een aanzienlijk deel van hun salaris zouden inleveren. Het klinkt mooi, maar toch deden de Rouches heel wat wenkbrauwen fronsen met de constructie.

Standard zette eerder 80% van het administratief personeel op technische werkloosheid. ‘Een volledige club verenigd tegen het coronavirus. Gisteren (dinsdag, red.) werd er een voorstel gedaan aan de spelers om een aanzienlijk deel van hun salaris in te leveren zolang de periode van inactiviteit aanhoudt. Een groot deel van de spelers stemde spontaan in’, klonk het.

De Standard spelers voelen zich echter koud gepakt, zeker omdat er niet goed werd overlegd en gecommuniceerd door de Standard-directie. “Een mailtje met twee opties”, laat een makelaar aan Het Laatste Nieuws weten. “Technische werkloosheid of een verminderd loon. Zonder voorafgaand overleg. Pas op: de spelers zijn natuurlijk solidair met de zorgsector.”

“En ze willen zeker iets doen om te helpen. Maar je kan dat als club toch anders aanpakken? Niet zo dwingend. Zoals Anderlecht. Zij lichtten eerst Vincent Kompany in, die overlegde met de spelers. Dan komt het ook in orde, hoor. Bij Standard is het: teken dit of dat en je moet zo snel mogelijk antwoorden”, zegt de anonieme bron.

“Op juridisch vlak is er geen probleem”, vertelt Stijn Francis van managementbureau Stirr Associates en onder meer de zaakwaarnemer van Zinho Vanheusden. “Alleen moeten ze wel een schriftelijke toestemming hebben van de speler als die kiest voor een verlaging van het salaris, in tegenstelling tot wanneer hij zou kiezen voor een systeem van technische werkloosheid.”

voetbalprimeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s