‘Coronavirus stelt Standard voor stevige financiële problemen’


Foto: 'Coronavirus stelt Standard voor stevige financiële problemen'
Foto: © PhotoNews

Standard was de voorbije dagen één van de eerste Belgische clubs die financiële maatregelen trof omwille van het coronavirus. De club besliste de spelers deze maand slechts het equivalent van een uitkering uit te betalen, zonder hen echter op technische werkloosheid te zetten. Op die manier wil het de financiële druk verlichten.

Want die was groot op Sclessin, weet Sport/Foot Magazine. Door de strenge maatregelen tegen het coronavirus verliest de club uiteraard veel inkomsten, maar daarvoor zag de situatie er al niet helemaal rooskleurig uit. Zo kregen de spelers nog steeds de tweede schijf van hun tekenpremies niet uitbetaald. Dat had normaal in januari moeten gebeuren.

Volgens het blad is de financiële malaise vooral te wijten aan de snel stijgende loonmassa van de club. Die bedraagt tegenwoordig al 34,5 miljoen euro per jaar, een stijging van een dikke 12 miljoen ten opzichte van vijf jaar geleden. Afgelopen zomer gaf Standard nog een vet contract aan Zinho Vanheusden, die met afstand de grootverdiener in Luik is. Ook Carcela, Lestienne en Avenatti zouden een stevig contract hebben. Ook de meer modale salarissen zouden echter nog steeds de 30.000 euro per maand overstijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s