‘MPH wil ex-smaakmaker Club Brugge naar Luik halen’


Foto: 'MPH wil ex-smaakmaker Club Brugge naar Luik halen'
Foto: © PhotoNews

Bij Club Brugge maakt men van de coronabreak ongetwijfeld gebruik om de komende transferperiode voor te bereiden. Blauw-Zwart dreigt immers een aantal sterkhouders kwijt te spelen en die moeten op een adequate manier vervangen worden. Zo lijkt onder meer een opvolger voor Emmanuel Dennis nodig.

En om hem te vervangen zou de leider in de Jupiler Pro League wel eens beroep kunnen doen op een oude bekende. Zo meldt het Portugese A Bola dat Abdoulay Diaby tijdens de volgende mercato op de markt zal komen. De Malinese aanvaller vertrok in 2018 bij Blauw-Zwart en ging bij Sporting Lissabon aan de slag. Maar zijn passage in Portugal werd geen onverdeeld succes. Dit jaar speelt hij op huurbasis bij Besiktas. Daar komt hij weliswaar vaak in actie, een definitieve transfer lijkt echter niet aan de orde.

En ook binnen de plannen van Sporting voor volgend seizoen speelt hij geen rol. Volgens A Bola wil de club daarom zoveel mogelijk recupereren van de transfersom van zo’n 4.5 miljoen euro, maar zou men ook genoegen nemen met minder om van zijn salaris af te zijn. Diaby speelde in totaal 3 seizoenen voor Club en had een groot aandeel in de titels van 2016 en 2018.

UPDATE 29/03

Of Club ook effectief interesse heeft in een terugkeer van Diaby is niet geweten, maar ondertussen liggen er wel andere Belgische ploegen op de loer. Zo meldt RTBF op basis van Portugese bronnen dat Standard in de kans kan springen. Helemaal verwonderlijk is dat niet. De Rouches hebben na het vertrek van Renaud Emond geen enkele spits die dit seizoen meer dan twee keer scoorde. En mag dus nog wat scorend vermogen bij.

Bovendien is er ook nog Michel Preud’homme. De huidige T1/TD van Standard werkte in Brugge al succesvol samen met de Malinees en had hem toen hoog zitten. Hij zou een reünie ongetwijfeld zien zitten. Bovendien heeft MPH nog de nodige contacten in Portugal.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s