Competitie afgelopen: Club Brugge kampioen, werkgroep moet bepalen of Bekerfinale en finale in 1B nog kunnen


De competitie in de Jupiler Pro League dient omwille van de coronacrisis per direct stopgezet. Dat is de unanieme aanbeveling van de Raad van Bestuur van de Pro League, en dient te worden bekrachtigd op een Algemene Vergadering – in principe een formaliteit. De huidige rangschikking is definitief waardoor Club Brugge kampioen is en AA Gent als vicekampioen naar de voorrondes van de Champions League mag. Een werkgroep moet nu bestuderen of de Bekerfinale en de finale in 1B nog kunnen gespeeld worden, wat belangrijk is voor de toekenning van een rechtstreeks Europese ticket en de degradatie/promotie.
WhatsappFacebookTwitterLinkedInE-Mail

Er komt dus geen dertigste en laatste speeldag meer. De huidige rangschikking is definitief. Club Brugge is kampioen. AA Gent speelt voorronde Champions League. Op dit moment is Charleroi dan weer zeker van een rechtstreeks ticket voor de poulefase van de Europa League. Antwerp en Standard gaan naar de voorrondes van de Europa League.

Photo News

Antwerp zou zich nog rechtstrééks kunnen plaatsen voor de groepsfase indien het de bekerfinale wint tegen Club. Die is namelijk nog niet 100 procent van de baan: een werkgroep met daarin Joseph Allijns (voorzitter KV Kortrijk), Pierre François (CEO Pro League), Michel Louwagie (manager AA Gent), Eddy Cordier (CEO Zulte Waregem), Peter Croonen (voorzitter Pro League en Racing Genk) en Philippe Bormans (CEO Union) moet bepalen of die finale nog kan afgewerkt worden.

Die werkgroep zal ook bekijken of de terugmatch van de titelfinale in 1B tussen OHL en Beerschot (heen: 1-0 Beerschot) nog kan betwist worden. Bijgevolg is er dus nog wel wat onduidelijkheid: Waasland-Beveren kan de degradatie nog ontlopen als die finale in 1B niet meer zou kunnen worden afgewerkt. De werkgroep zal op basis daarvan ook bekijken welk competitieformat – 18 ploegen mét Waasland-Beveren én OHL én Beerschot? – er volgend jaar zal toegepast worden.

hln
WhatsappFacebookTwitterLinkedInE-Mail

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s