Misbruik technische werkloosheid? “Houding Standard is problematisch”


Foto: Misbruik technische werkloosheid?
Foto: © PhotoNews

Om de financiële verliezen die gepaard gaan met de coronacrisis te counteren, zijn bepaalde clubs genoodzaakt om hun spelers in technische werkloosheid te zetten. Zeker bij de kleinere ploegen valt dat nog enigszins te begrijpen. Maar bij Standard flirt men inmiddels met de grens van het toelaatbare.

De Rouches hadden hun spelers een voorstel gedaan waarin gevraagd werd om een tijdelijke loonsverlaging te accepteren. Wie hier niet mee akkoord ging, werd echter in technische werkloosheid gezet. En dat zorgt voor heel wat kritiek, zeker omdat er niet eens overlegd werd met de spelersgroep. Het lijkt er dus op dat de club ‘technische werkloosheid’ inroept om druk te zetten op spelers om het voorstel tot loonsverlaging aan te nemen.

Bij spelersvakbond Sporta is men dan ook niet te spreken. “De houding van Standard is problematisch. Ze hebben amper overlegd met hun spelers. Diegenen die niet zomaar akkoord willen gaan met de manier waarop de club hen behandelt, zijn nu op tijdelijke werkloosheid gezet. Hoe kan je nu een deel van de spelersgroep op werkloosheid gaan zetten terwijl de rest nog doorbetaald wordt? Dat kan eigenlijk niet”, zegt Stijn Boeyckens aan Het Laatste Nieuws.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s