Topclub Standard grijpt verrassend naast prof- én amateurlicentie, KV Oostende en Moeskroen dreigen naar amateurs te moeten


Topclub Standard grijpt verrassend naast prof- én amateurlicentie, KV Oostende en Moeskroen dreigen naar amateurs te moeten
Foto: BELGA

 

Belgische topclub Standard heeft woensdag verrassend geen licentie voor prof- of amateurvoetbal gekregen van de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond. De Rouches dreigen dus naar de provinciale reeksen te moeten. Ze kunnen wel nog in beroep gaan tegen de beslissing bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport. Met KV Oostende en Moeskroen zijn er nog twee clubs uit 1A die geen proflicentie krijgen.

Ook in 1B zijn er slachtoffers gevallen. Lokeren, Roeselare, Virton en Lommel kregen daar geen licentie. Ze worden allemaal teruggezet naar de amateurafdeling. Virton, Roeselare en Lokeren betalen hun spelers niet meer. Bij Lommel betaalt de Israëlische eigenaar niemand meer sinds het uitbreken van de coronacrisis.

De clubs die geen licentie kregen, kunnen beroep aantekenen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Dat wordt rond 10 mei behandeld. Het zou niet de eerste keer zijn dat het BAS een beslissing van de licentiecommissie terugdraait. Lokeren stapt alvast naar het BAS. Virton heeft al een rechtsprocedure tegen de licentiecommissie lopen.

nieuwsblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s