‘Benadeelde Standard-spelers pakken uit met mooie geste’


Foto: 'Benadeelde Standard-spelers pakken uit met mooie geste'
Foto: © PhotoNews

Standard zit in financieel slechte papieren en de club zette daarom zeven spelers op technische werkloosheid en dat krijgt een staartje. De kans is bijzonder groot dat zij de Luikenaars komende zomer gaan verlaten.

Volgens Het Laatste Nieuws gaan de spelers niet akkoord met deze maatregel en de kans is zeer klein dat zij volgend seizoen nog voor de Luikenaars willen spelen. Het is niet bekend over welke spelers het gaat, maar er zouden ook een aantal basisspelers bijzitten.

De spelers zouden Standard willen verlaten, want ze zijn niet tevreden dat Standard zonder overleg hun loon wenste te verminderen – tot 3.300 bruto per maand- en anders werden ze technisch werkloos. De spelers gaan niet akkoord met deze manier van werken en willen niet profiteren van de staat. Volgens bepaalde juristen kunnen de spelers hierdoor ‘vrij’ naar een andere club gaan, mits het betalen van een kleine compensatie. Bij Standard gaan ze dus toch moeten opletten en zal het toch eens aan tafel gaan moeten zitten met de zeven spelers.

UPDATE 09/04

Volgens Het Nieuwsblad gaat het om drie basisspelers bij de zeven benadeelde spelers. Ze pakken wel uit met een mooie geste naar de maatschappij toe, aangezien het voor hen om een principiële kwestie gaat en niet om het geld. Ze zouden daarom afgesproken hebben om hun uitkering niet op te vragen en zo de maatschappij niet te benadelen voor de houding van Standard. Op die manier worden ze voorlopig wel niet betaald.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s