Standard zet (noodgedwongen) in op de jeugd: vijf beloften mee op stage


Standard zet (noodgedwongen) in op de jeugd: vijf beloften mee op stage

 

Standard Luik zit in financieel zwaar weer en dus gaat de knip op de uitgaven. Net als bij rivaal RSC Anderlecht zal dat resulteren in een luwe transferzomer en wordt er de komende jaren weer meer ingezet op de doorstroming van de eigen jeugd. Vijf talenten uit de Academie krijgen de kans om zich te bewijzen op zomerstage.

Kersvers trainer Philippe Montanier vertrek later in juli met zijn troepen naar Duitsland. In die voorbereidingsperiode zal een kwintet aan beloften zich bij de A-kern voegen, bevestigde Standard bij Het Belang van Limburg. Zo mag doelman Matteo Godfroid zijn koffers al klaarzetten. Amper zestien jaar is hij, maar hij wordt omschreven als ‘iemand met veel potentieel’. “Hij heeft een mooi en modern profiel. Is heel lang, explosief en meevoetballend goed, iets dat aansluit bij de verandering van speelstijl die we hebben ingevoerd”, vult Joost Hendrickx, verantwoordelijk voor de U18 tot en met de U21 bij Standard, aan.

Damjan Pavlovic is de tweede in het rijtje. Bij de jeugd voetbalde onze landgenoot met Servische roots wel eens in de achterhoede, maar van nature is hij een middenvelder. ” Het is een heel polyvalente speler. Perfect tweevoetig ook”, aldus Hendrickx. In de omschakeling zou Pavlovic wel nog wat werk hebben. Daar kan hij onder de deskundige vleugels van Montanier in alle rust aan werken.

Voorhoede
Tot slot mogen ook drie aanvallers zich bewijzen. Michel-Ange Balikwisha is volgens Hendrickx de meest talentvolle. “De kwaliteit is er, zeker in de afwerking”, klinkt het. De ex-Anderlechtenaar is echter nog te wisselvallig. Bij Mitchy Ntelo waren er dan weer veel twijfels door blessuregevoeligheid. Toch heeft hij met zijn snelheid en diepgang een interessant profiel. Als laatste is er de Burkinees Abdoul Tapsoba. Een sterke, snelle spits, die wel nog tijd nodig heeft. “Het is een killer die in de zestien alles zal meenemen. Hij moest zich zeker aan het Europese voetbal aanpassen”, besluit Hendrickx.

voetbalprimeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s