‘Standard legt bod neer voor ex-speler Anderlecht’


Foto: 'Standard legt bod neer voor ex-speler Anderlecht'
Foto: © PhotoNews

Met Ilias Takidine zorgde Peter Verbeke voor zijn eerste aanwinst als nieuwe sportieve baas van RSC Anderlecht. Daarmee werd meteen ook de toon gezet voor de transferstrategie van deze zomer. Zo mikt RSCA op jonge spelers die voor een beperkte som zijn op te halen, maar wel een grote progressiemarge hebben.

En zo heeft de club nu een nieuw doelwit in het vizier. Volgens diverse bronnen werd belofte-international Francesco Antonucci op de verlanglijst gezet. De 20-jarige spelmaker is natuurlijk een oude bekende binnen de club. Hij werkte immers een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Paars-Wit af. Momenteel is hij eigendom van AS Monaco, dat hem vorig seizoen met succes verhuurde aan FC Volendam. Zijn prestaties daar kunnen hem nu dus een terugkeer naar RSCA opleveren. Monaco zou alvast bereid zijn om hem te verkopen. Ook een huurbeurt + aankoopoptie is naar verluidt bespreekbaar voor de Monegasken.

UPDATE 22/07

RSCA toonde dus interesse om de belofte-international terug te halen, maar Standard zou momenteel veel concreter zijn. Volgens La Dernière Heure hebben de Rouches inmiddels al een aanbieding neergelegd bij Monaco. Het zou gaan om een huurvoorstel met daarin ook een aankoopoptie. De Monegasken zouden het eerste bod hebben afgeslagen, maar sindsdien blijft er onderhandeld worden tussen beide clubs. Mogelijk kan de onderlinge oefenmatch van woensdag als springplank gebruikt worden om tot een akkoord te komen.

Antonucci zelf zou een huurbeurt aan Cercle Brugge in ieder geval geweigerd hebben en mikt op een groter project. De spelmaker gaf tegenover onze redactie al aan dat hij een overstap naar een Belgische topclub zeker ziet zitten. Maar ook vanuit Nederland zijn er gegadigden. Onder meer PSV, FC Twente en AZ Alkmaar zouden gecharmeerd zijn.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s