Standard sleept knappe zege uit de brand in galamatch tegen Monaco


Foto: Standard sleept knappe zege uit de brand in galamatch tegen Monaco
Foto: © PhotoNews

Standard boekte de voorbije weken onder meer een ruime zege tegen KV Mechelen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar woensdagavond wachtte de eerste échte grote test. AS Monaco kwam immers op bezoek op Sclessin voor de galamatch van de voorbereiding. Lange tijd leken de Rouches op weg naar een nederlaag, maar in de slotfase sleepte Avenatti met twee goals nog een 2-1-zege uit de brand.

Philippe Montanier koos voor de galamatch voor een verrassend jong elftal. Daarbij waren basisplaatsen weggelegd voor Nekadio (18), de broertjes William (21) en Michel-Ange Balikwisha (19), Raskin (19), Joachim Carcela (20) en Pavlovic (19). Zij deden het niet slecht tegen een Monaco dat met een mix van titularissen en jongeren speelde, al kwamen de bezoekers na 20 minuten wel op voorsprong via Geubbels.

Die stand bleef ook lang op het bord staan, ook nadat Montanier op het uur een meer ervaren elftal tussen de lijnen gebracht had. In de absolute slotfase gingen de Rouches echter alsnog op en over de Monegasken. Avenatti zorgde twee minuten voor tijd voor de gelijkmaker en bezorgde Standard in de slotminuut zelfs nog de zege.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s