Standard-coach, Montanier onderschat het Welsche Bala Town niet


Standard-coach, Montanier onderschat het Welsche Bala Town niet

about:blankhttps://acdn.adnxs.com/dmp/async_usersync.html

Standard speelt donderdagavond om 20 uur de tweede voorronde van de Europa League. Het neemt het op tegen een amateurclub uit Wales, Bala Town. Toch is Philippe Montanier niet van plan om te roteren in zijn elftal. 

Als Standard dit seizoen Europees wil spelen moeten de Luikenaars Bala Town verslaan om door te stoten naar de derde en voorlaatste voorronde van de Europa League. Phillipe Montanier onderschat de Welshe ploeg niet en was duidelijk: “Deze wedstrijd is extreem belangrijk en bepalend. Wij hebben dezelfde waardering voor alle tegenstanders. Je mag niet vergeten dat ze in de eerste voorronde toch op verplaatsing gewonnen hebben (0-1 bij het Maltese Valletta)”, verklaarde Montanier aan Het Nieuwsblad.

“Bala Town heeft een directe manier van spelen richting de aanvallers, en dat veranderen ze niet”, aldus Montanier. “Ze rekenen op hun inzet en ze gebruiken 120 procent van hun energie. Wij moeten hen afstoppen. Ik heb amateurs getraind, ik weet hoe dat werkt. Ik heb in de Franse beker tegen Nantes gespeeld met een ploeg waarbij een speler een halfuur voor de wedstrijd aankwam, omdat hij moest werken. Met een beetje geluk speelden we de halve finales.”

Montanier zal geen jongens rust gunnen met het oog op de competitie komend weekend. “Ik zal geen speeltijd geven aan diegenen die tot dusver weinig gespeeld hebben. Ik zal de meest competitieve ploeg opstellen. We zullen wel letten op de jongens die in het rood dreigen te gaan. Nicolas Gavory zal starten, ook al is hij geschorst voor de volgende competitiematch tegen KV Kortrijk. De komende twee wedstrijden zijn in ieder geval helemaal verschillend op tactisch vlak.

voetbalprimeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s