SPECIAL: Het nieuwe stadion van Standard, Sclessin 2.0


Standard Luik kent financiële zorgen, de uitbouw van het nieuwe stadion zou echter voor de nodige financiële ademruimte kunnen zorgen. Onder meer Axel Witsel, Nacer Chadli en Michel Preud’homme investeren mee in dat verhaal. Hoe gaat dat vernieuwde Sclessin er dan uitzien?

Bouwplannen aan de oevers van de Maas, dat is geen nieuw gegeven. De toenmalige voorzitter en eigenaar Roland Duchâtelet liep ook met plannen rond. Een voetbalstadion met winkels, kantoren en horeca. Naar het voorbeeld van zijn verwezenlijkingen met het STVV-stadion Stayen.

Roland Duchâtelet verliet Standard, Bruno Venanzi nam het roer over en probeerde het project ‘L’Immobilière du Standard’ van de grond te krijgen. Daar lijkt nu toch schot in te komen, met de toestroom van nieuwe investeerders.

De oplevering was voorzien voor 2023. Met de lange zoektocht naar geldschieters lijkt die termijn moeilijk haalbaar. Het gaat om een renovatie en uitbreiding van het stadion en de omliggende grond. Goed voor een oppervlakte van 115.320 m2.

De Kamer van Koophandel en Nijverheid Luik-Verviers-Namen wordt huurder van 6.000 m² aan kantoorruimte aan de zijde van tribune 3. Aan die kant zijn er ook horecafaciliteiten, commerciële ruimtes (999 m²), een crèche (400 m²), een speeltuin (600 m²), een laser-gamezone (2.000 m²) en een wellnessruimte (500 m²) voorzien.

Tel daar nog een fanshop en een museum van Standard Luik bij. De vergaderzalen kunnen op wedstrijddagen dienst doen als perszaal.

Het vernieuwde Sclessin zou 32.000 tot 35.000 plaatsen moeten tellen, conform de UEFA-criteria. De zes onthaalruimtes voor de supporters en sponsors, van 1 tot 6 sterren, zijn bereikbaar via een esplanade rond het stadion.

ASSAR

VIDEO bouwplannen Standard / Sclessin:

voetbalbelgie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s