Doelman Bodart grote held van tienkoppig Standard tegen Eupen


Foto: Doelman Bodart grote held van tienkoppig Standard tegen Eupen
Foto: © PhotoNews

In eigen huis heeft Standard in de slotfase een pijnlijke nederlaag vermeden. Met een man minder was doelman Bodart in de blessuretijd de absolute held van de Rouches.

Standard kende niet zijn beste periode voor de interlandbreak. In Europa leed het een paar kansloze nederlagen en ook in de eigen competitie liep het niet meer zo lekker voor Montanier en co. Vandaag wilden de Rouches de rug rechten en daarvoor rekenden ze diep voorin op doelpunten van Oulare. Eupen van zijn kant kon de hoge ambities voorlopig niet waarmaken maar recupereerde vandaag wel zes spelers in vergelijking met de vorige wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Onder meer doelman De Wolf was terug van de partij, na een besmetting met het corona virus.

Tienkoppig Standard kent dramatische slotfase

De thuisploeg kon ei zo na al meteen dom balverlies bij Eupen afstraffen maar Lestienne mikte zijn lob naast. Eupen nam nadien gezwind over en kreeg via Peeters en Ngoy al twee kansen in de eerste tien minuten, Bodart was alert. De Panda’s bleven ook nadien de betere ploeg en hadden doorlopend het balbezit op Sclessin. Pas iets voor het halfuur was ook Standard nog eens dreigend met een lage schuiver van Shamir, De Wolf had er niet al teveel problemen mee. Een minuut later knalde Bastien naast. Op tien minuten van de rust was het dan toch raak voor de thuisploeg: Fai met de vrije trap en Bokadi trof met een spectaculaire omhaal raak, 1-0 voor Standard. Lang konden de Rouches niet genieten van hun voorsprong, amper een minuut later gaf Peeters de bal gepast mee met Prevljak en die schoot overhoeks de 1-1 binnen. De wolken boven Sclessin werden nadien nog wat donkerder toen Shamir op enkele minuten tijd twee domme gele kaarten pakte en na tussenkomst van de VAR zelfs een rechtstreeks rode kaart. Zo moest Standard nog ruim een helft met een man minder verder.Na een spectaculaire slotfase van de eerste helft staat het 1-1.

Doelman Bodart wist pareltje van Peeters uit
Met een man minder deed Standard het aanvankelijk nog prima in het begin van de tweede helft. Eupen kreeg pas na tien minuten spelen een eerste mogelijkheid maar die was wel meteen raak. Peeters mocht aan de rand van de zestien meter aanleggen en krulde de vrije trap heerlijk voorbij Bodart: 1-2 voor de bezoekers. De thuisploeg bleef nadien ook met tien man kansen afdwingen maar zowel Bokadi als Oulare konden hun kopbal onvoldoende richten om de gelijkmaker aan te tekenen. Op twintig minuten van het einde vergat Prevljak dan weer om oog in oog met Bodart de wedstrijd definitief te beslissen.Zo bleef het lange tijd spannend maar veel verder dan een flauw schot van Avenatti kwamen de Rouches uiteindelijk lange tijd niet meer.In de slotminuten werd de 1-3 van Agbadou nog afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Prevljak. Een zure beslissing voor Eupen want in de absolute slotfase was doelman Bodart zowaar de held van Standard met de 2-2.

Scoreverloop:

1-0 (35′) Bokadi, 1-1 (36′) Prevljak, 1-2 (57′) Peeters, 2-2 (90+6′) Bodart

Bijzonderheid:

Shamir (Standard) krijgt rechtstreeks rood (42′).

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s