Standard blijft achter met zorgwekkende statistiek na 2-2 tegen Eupen


Foto: Standard blijft achter met zorgwekkende statistiek na 2-2 tegen Eupen
Foto: © PhotoNews

Standard lijkt de laatste tijd wat in een dip te zitten. Het heeft slechts één van zijn laatste acht matchen in alle competities gewonnen. Drie keer speelde het gelijk en vier keer ging het onderuit. Ook zaterdagavond zat er weer geen winst in, want tegen Eupen mochten de Rouches nog blij zijn met een punt. Met tien man sleepten ze in blessuretijd nog een gelijkspel uit de brand dankzij een goal van Bodart.

Die zwakke reeks kan wellicht ook verklaard worden door een andere zorgwekkende statistiek. Guillaume Gautier, journalist bij Sport/Voetbalmagazine, weet dat Standard intussen al 7 uur en 36 minuten competitievoetbal gespeeld heeft zonder een veldgoal te scoren. De laatste keer dateert van de zege op Charleroi begin oktober, toen Raskin in de 84ste minuut een aanval afrondde.

Sindsdien volgden vijf competitiematchen waarin Standard enkel op stilstaande fases wist te scoren. Ze slaagden daar wel vijf keer in, waardoor ze tenminste nog een 6 op 15 uit de brand wisten te slepen. Het had dus ook erger gekund.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s