‘Standard heeft spits beet en doet goede zaak’


Foto: 'Standard heeft spits beet en doet goede zaak'
Foto: © PhotoNews

Standard is goed begonnen aan het nieuwe hoofdstuk onder hoofdcoach Mbaye Leye. De Rouches haalden het maandagavond overtuigend van Waasland-Beveren en wonnen uiteindelijk met 3-1. Ondertussen blijft er ook verder gesleuteld worden aan de spelersselectie.

De bedoeling van de huidige mercato is vooral om een aantal spelers van de hand te doen die niet voldoen. Zo werden Obbi Oulare en Felipe Avenatti al in de B-kern gezet in afwachting van een transfer. Hierdoor zijn de mogelijkheden voorin wel beperkt voor Leye. Maar daar komt weldra verandering in. Zo meldt onder meer La Dernière Heure dat Standard op punt staat om Joao Klauss binnen te halen op huurbasis.

De Braziliaan met Duitse en Italiaanse roots, is momenteel eigendom van TSG Hoffenheim. Daar komt hij echter amper in de plannen voor. Er wordt dan ook al een tijdje naar een nieuwe club gezocht. Vorige week leek Klauss bijvoorbeeld op weg naar KV Mechelen, maar uiteindelijk bedankte hij voor een overgang naar het AFAS-stadion. En nu kiest de spits dus voor Standard. Maandag woonde hij de wedstrijd alvast bij, de verwachting is dat de deal weldra officieel beklonken wordt.

UPDATE 19u15 Standard heeft Joao Klauss beet. La Dernière Heure weet dat de Rouches een akkoord hebben bereikt met Hoffenheim omtrent een huurdeal voor achttien maanden. Er zit ook een aankoopoptie in de deal. In Duitsland kwam hij niet aan spelen toe, maar Standard hoopt dat hij zijn niveau van vorig seizoen bij LASK Lanz kan evenaren. Daar speelde hij toen op huurbasis en hij was er toen goed voor 20 goals en 4 assists in 45 wedstrijden.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s