Standard één jaar later: Hoe doen de winteraankopen uit 2020 het nu?


Standard één jaar later: Hoe doen de winteraankopen uit 2020 het nu?

De winterse transferperiode wordt traditioneel gezien als een risicovolle onderneming. Het is een komen en gaan van noodoplossingen, spelers uit vorm en risicovolle buitenkansjes. De januarimercato heeft dan ook meer weg van een casino dan een transfermarkt. VoetbalPrimeur.be zoekt uit of het gokspel van de topclubs vorig jaar, één jaar later de club iets heeft bijgebracht. Vandaag: Standard.

Standard kende het afgelopen seizoen een sterke eerste seizoenshelft, grote versterkingen werden er afgelopen winter dan ook niet verwacht. Zeker omdat de Luikse club ook financieel niet al te sterk in zijn schoenen stond. Standard concentreerde zich dan ook op enkele uitgaande transfers, langs inkomende zijde werden er slechts twee nieuwe spelers aangetrokken.

Deals

De eerste versterking kwam pas midden januari op de proppen, de Israëliër Eden Shamir tekende een driejarig contract bij Standard. Of de middenvelder dat contract zal uitdoen bij Standard is nog maar de vraag, overtuigen kon Shamir nog niet. In de competitie komt hij maar mondjesmaat aan spelen toe, het afgelopen jaar kwam hij minder dan 800 minuten in actie. Geen al te fraaie statistiek, zeker omdat Standard bijna twee miljoen euro neertelde voor de middenvelder. Inmiddels zou de Israëliër ook weer mogen beschikken als er zich een overnemer meldt.

De tweede versterking was een stuk goedkoper. In het slot van de wintermercato wist Standard de beloftevolle verdediger Moussa Sissako te strikken. De Fransman kwam over van Paris Saint-Germain voor 400,000 euro. Sissako stond in eigen land te boek als een groot talent, bij Standard heeft hij dat talent echter nog niet kunnen laten zien. Een schande is dat niet, Sissako werd met het oog op de toekomst gehaald en verblijft vooral in de B-kern. Een jaar later is het dan ook nog wachtten op het officiële debuut van de 20-jarige verdediger.

Verdict

Met de komst van de toen 24-jarige Shamir dacht Standard zekerheid te hebben gehaald. Het draaide echter anders uit, de Israëliër kon nooit overtuigen en verkommert inmiddels op de Luikse bank. De club betaalde nochtans twee miljoen euro voor zijn diensten, voor een club die het financieel lastig heeft is dat een pijnlijk bedrag om te spenderen aan een bankzitter. Die andere aanwinst van Standard, Sissako, was een stuk goedkoper en werd binnengehaald met het oog op de toekomst. Het is echter maar de vraag of hij op zijn 20ste niet al eens wat speelminuten op zijn naam zou moeten hebben. Mogelijk is het een laatbloeier en zien we nog mooie dingen van hem, voor het zelfde geld verlaat hij binnen enkele jaren Standard via de achterpoort. Al bij al een erg magere transferperiode voor de Luikse club.

voetbalprimeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s