Leye legt perfect rapport voor met Standard tegen onmondig Cercle


Foto: Leye legt perfect rapport voor met Standard tegen onmondig Cercle
Foto: © PhotoNews

Mbaye Leye is zijn loopbaan als T1 van Standard uitstekend gestart met een fraaie zes op zes. De Rouches begonnen prima op Jan Breydel en hielden die krappe voorsprong ook na de pauze vast tegen een moedig maar onmondig Cercle Brugge. Het lot van coach Clement hangt andermaal aan een zijden draadje.

Cercle Brugge zat in een dramatische periode en kon al geruime tijd niet meer winnen. De Vereniging begon nog goed aan de competitie maar stond ondertussen volledig in het degradatiemoeras. Eerder deze week boekte het team van Clement wel een hoopvol gelijkspel op het veld van Beerschot. Standard van zijn kant pakte onder Leye een eerste zege sinds lange tijd en richt de blik weer naar boven. Vitinho kwam in de ploeg bij Cercle, de bezoekers deden het ongewijzigd.

Lestienne bezorgt Cercle al snel een nieuwe opdoffer

De Rouches begonnen prima op Jan Breydel en na tien minuten spelen schoot Lestienne de 0-1 al door de benen van Didillon tegen de touwen, opnieuw een vroege opdoffer voor Cercle Brugge. De thuisploeg kwam na een dik kwartier tot een eerste kans en had pech dat een kopbal van Ugbo vol op de lat vloog. Cercle probeerde nadien wel om snel tot de gelijkmaker tot komen maar echt uitgespeelde kansen bleven uit. Aan de overzijde vergat ook Standard meermaals om een man meer situatie goed uit te spelen. Halfweg stond het na een matige tot zwakke eerste helft 0-1 voor Standard.Opnieuw leek het een pijnlijke namiddag te worden voor het team van Clement.

Cercle zoekt maar vindt geen gelijkmakerMeteen na de pauze kreeg Standard al een dot van een kans op een dubbele voorsprong. Na een fraaie aanval vond Pavlovic de vrijstaande Muleka maar die besloot recht op Didillon. Cercle bleef lang in de kleedkamer tijdens de rust maar het leek ook nog te slapen vlak na de pauze. Amallah was de volgende die het Franse sluitstuk van de Vereniging op zijn weg vond. De thuisploeg kwam nadien eindelijk wat beter in de wedstrijd en had iets voorbij het uur wederom pech toen Hotic het doelkader op zijn weg vond. Even later ging ook een schot van Ugbo maar een halve meter naast de kooi van Bodart. Uiteindelijk trok Standard de kleine overwinning over de streep en heeft het weer zicht op een stek in Play-Off I.

Scoreverloop:

0-1 (11′) Lestienne

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s