“Carcela kreeg de aanvoerdersband, maar gaf Standard nog niets terug”


Carcela kreeg de aanvoerdersband, maar gaf Standard nog niets terug

Onder coach Mbaye Leye is Mehdi Carcela helemaal terug bij Standard. Hij is er nu zelfs aanvoerder. Toch vindt Gert Verheyen niet dat Carcela al veel indruk kon maken.

Ook tegen Cercle Brugge (0-1 winst) speelde Carcela maar een bijrol. “De zes op zes onder Mbaye Leye verdoezelt hoe Standard eraan toe is in zijn genezingsproces. Net zoals het ook toedekt wat Mehdi Carcela daarin betekent. Vooralsnog is hij geen meerwaarde voor de aanval van Standard”, oordeelt Verheyen in Het Nieuwsblad.

De inmiddels ontslagen Philippe Montanier gebruikte Carcela bijna nooit. “Onder Leye krijgt hij zijn basisplaats én aanvoerdersband gratis en voor niets, in de hoop dat Leye daar iets voor terug krijgt. Ik hoop dat Leye niet bedrogen uitkomt. In de twee wedstrijden gaf Carcela zijn trainer niets terug. Hij lijdt te veel balverlies, mist te veel controles en oogt qua attitude nog steeds te vrijblijvend.”

Carcela moet zijn niveau dus dringend opkrikken. “Ondanks de vrijheid die hij krijgt om te lopen waar hij wil, te wisselen van positie met Lestienne wanneer het hem uitkomt en verdedigend werk dat hij amper moet opknappen, is hij verre van de beste Carcela. Als we die ooit nog te zien krijgen.”

voetbalprimeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s