Efficiënt Standard haalt uit tegen Mechelen en blijft foutloos onder Leye


© BELGA

KV Mechelen home logo0EINDE4Standard away logo
Noe Dussenne 22′ Selim Amallah 49′ Samuel Bastien 54′ Michel Ange Balikwisha 57′

Jupiler Pro LeagueZware cijfers. Standard heeft met 0-4 gewonnen op het veld van KV Mechelen. Yannick Thoelen flaterde, de Rouches toonden zich efficiënt. Het is de derde zege op rij voor Mbaye Leye als coach van Standard. ABD/XC 20-01-21, 20:33 Laatste update: 20:36

Duel der spitsen Achter de Kazerne. Bij Standard vierde João Klauss zijn eerste basisplek. De Braziliaan wees Malinwa eerder deze maand nog af. Aan de overkant stond Ferdy Druijf, die kwam toen de piste-Klauss op niets uitdraaide, voor het eerst aan de aftrap. De Nederlander verving Gustav Engvall. De Zweed liep op training wéér een kniekwetsuur op – het blessureleed blijft hem achtervolgen.

De aanvallers eisten in het begin van de partij alvast geen hoofdrol op. Ook niet bij het openingsdoelpunt van Standard. Vrijschop van Gavory, Dussenne liep slim vrij en poeierde de 0-1 in de kruising. Lekkere goal van de verdediger. Goed ook voor de neutrale kijker – de match kon een doelpunt gebruiken.

© BELGA

KV Mechelen kon in de eerste helft nog dreigen via een bedrijvige Shved. De Oekraïner rushte voorbij z’n tegenstander, keek even op, en zette dan perfect voor richting Druijf. De van AZ gehuurde spits kopte nipt naast. 0-1 bij rust.

Wouter Vrancken greep in. Kaboré en Shved out, Vanlerberghe en Vranckx in. Veel baatte dat echter niet. Amallah nam een botsende bal vanop zo’n 25 meter op de slof. Een schijnbaar ongevaarlijk schot, maar Thoelen flaterde: 0-2. Een zeldzame, maar dure fout van de Limburgse doelman. Daarna ging het snel. Bastien maakte er op een uitstekende pass van Balikwisha 0-3 van. Game over voor Malinwa. Zéker toen Amallah Schoofs aftroefde in de zestien en Balikwisha de 0-4 op het bord zette. Malinwa slikte drie doelpunten in acht minuten tijd. Ontluisterend. De goede reeks die ze voor vanavond neerzetten – vier zeges op rij – was plots helemaal vergeten.

Bodart redde nog op een poging van De Camargo, een afgeweken bal van Kaya spatte uiteen op de lat. Het bleef bij 0-4. Standard doet een goede zaak en duikt de top acht in, KV Mechelen zakt naar de vijftiende plek.

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

hln

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s