Rouches zijn Zebra’s de baas na spektakelrijke topper


Foto: Rouches zijn Zebra's de baas na spektakelrijke topper
Foto: © PhotoNews

Na een intense, spannende een spektakelrijke topper heeft Standard thuis de maat genomen van een verdienstelijk Charleroi. Het team van Belhocine vocht twee maal terug van een achterstand maar moest finaal voor de vijfde keer op een rij zonder punten afdruipen.

Standard speelde vanavond zijn Waalse ‘clasico’ tegen Charleroi. De Rouches deden het plots uitstekend onder nieuwe coach Leye en konden vanavond zowaar een prima zaak doen in het klassement. Charleroi zat dan weer volledig in een dip maar kon desondanks ook de winnaar van het weekend worden. Bij de Zebra’s kwamen onder meer nieuwkomer Botaka en Rezaei in de ploeg, bij Standard keerde Siquet terug in de basiself.

Sterk Standard beloont zichzelf met voorsprong bij de rust

De wedstrijd was in de eerste tien minuten volledig in evenwicht, enkel een flauw afstandsschot van Gavory was het vermelden waard. Na een klein kwartier spelen openden de Rouches de score: Klauss liep prima in aan de tweede paal en kopte de assist van Lestienne in doel, 1-0. Standard had de wedstrijd nadien volledig onder controle maar gaf deze op het halfuur toch weer uit handen. Botaka zette zich goed door, legde gepast terug en Fall schoot via de lat raak: 1-1. Lang konden de Zebra’s niet genieten van hun gelijkmaker, een paar minuten later werd Balikwisha vrijgespeeld door Lestienne en die maakte van dichtbij de 2-1. Het team van Mbaye Leye was nadien heer en meester en mocht verdiend met een (nipte) voorsprong de rust opzoeken.Balikwisha maakt nog voor de rust 2-1, Standard domineert op Sclessin.

Zebra’s tonen hun klauwen maar worden nadien KO geslagenCharleroi begon prima aan de tweede helft, een kopbal van Nicholson vloog een metertje naast de kooi van Bodart. Na tien minuten spelen in de tweede helft schreeuwde heel Charleroi voor een strafschop na handspel van Siquet, zowel scheidsrechter als VAR besloten dat het onvrijwillig was. Aan de overzijde mocht Lestienne plots alleen op Penneteau afgaan maar hij besloot om nog af te leggen en zo was de kans verkeken. Halfweg de tweede helft stond het toch weer gelijk toen Fall aan de tweede paal volledig ongedekt de 2-2 door de benen van Bodart schoot. Het doelpunt werd pas goedgekeurd na tussenkomst van de VAR.Opnieuw leken de Rouches weer snel op weg naar de voorsprong maar Lestienne liet een prima mogelijkheid onbenut.De wedstrijd kon stilaan alle kanten uit maar toch was het opnieuw Standard dat op tien minuten van het einde de voorsprong nam: Muleka werkte een assist van Ammalah uiterst knap af: 3-2.De Congolees miste in het slot nog een dot van een kans en een vrije trap van Amallah vloog nog op de lat maar de zege bleef wel op Sclessin. Penneteau kreeg in de slotminuut nog een rode kaart wegens handspel. Voor Charleroi ondertussen al de vijfde nederlaag op een rij, Standard staat zowaar weer in de top-4.Scoreverloop:

1-0 (13′) Klauss, 1-1 (30′) Fall, 2-1 (38′) Balikwisha, 2-2 (65′) Fall, 3-2 (80′) Muleka

Bijzonderheid:

Penneteau (Charleroi) krijgt een rode kaart wegens handspel (90+5′).

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s