Leye stond met sommige Rouches nog op het veld: “Dat is misschien een voordeel”


Leye stond met sommige Rouches nog op het veld: Dat is misschien een voordeel

Standard Luik nam een voortvarende start van 2021. Na een twaalf op twaalf staan de Rouches, die eind vorig jaar nog in vrije val verkeerden, zowaar weer in de top-vier. De wonderdokter van dienst luistert naar de naam van Mbaye Leye. De kersverse hoofdcoach legt uit hoe hij zijn trainersschap ziet.

Met sommige jongens uit zijn huidige spelersgroep voetbalde Leye zelf nog samen. “Misschien is dat een voordeel, ik ken hen een beetje”, geeft de oud-aanvaller aan bij La Tribune. “Het is een voordeel om de groep te kennen. Ik kan spelen met het systeem dat mij én de spelers bevalt. Ze kunnen aanvallen, omdat ze daar het profiel voor hebben. En achterin staan er jongens die goed genoeg zijn, zelfs al denken sommigen dat ze niet al te snel lopen.”

“Essentiel is om niet te snel te gaan, maar op een goede wijze in beweging te zijn. In de wedstrijden die we al betwist hebben, was dat het geval. We zullen in de toekomst nog afzien, want er zijn ploegen die superieur zijn aan ons. Wanneer we tegen hen spelen, zullen we het lastig hebben. Het belangrijkste is echter om een positief resultaat af te dwingen”, beseft Leye dat de cijfer van tel zijn.

Ook de jeugd krijgt onder hem volop kansen. “Ik heb hen gezegd: voor mij zijn er geen jongeren, er zijn enkel professionals, aangezien op hun loonbrief ‘profvoetballer’ vermeld staat. Of je nu 16 of 37 jaar bent, als je goed genoeg bent, zal je spelen. Als Siquet vandaag speelt, is dat omdat hij de beste is op de rechterkant. Als Noë speelt terwijl hij aan de oudere kant is, is dat omdat hij in die match belangrijk kan zijn”, verwijst Leye tot slot nog naar Dussenne.

voetbalprimeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s