Oud-ref klaar en duidelijk over penaltyfase Standard-Gent


Foto: Oud-ref klaar en duidelijk over penaltyfase Standard-Gent
Foto: © PhotoNews

De arbitrage in de Jupiler Pro League heeft een turbulent paasweekend achter de rug. Zo stelde KV Oostende zich grote vragen bij een afgekeurd doelpunt, terwijl KV Kortrijk niet te spreken was over een strafschop die werd toegekend aan Club Brugge. En ook bij Standard-AA Gent heerste er heel wat discussie.

De Rouches trokken zondagavond aan het langste einde tegen de Buffalo’s (2-1), maar waren in de eerste periode wel op achterstand gekomen. Alessio Castro-Montes kon een strafschop in tweede tijden voorbij Arnaud Bodart krijgen. De manier waarop die penalty tot stand kwam, deed echter wat stof opwaaien. Bodart raakte Nurio Fortuna immers aan de rand van de zestien, de bal was volgens Standard op dat moment al buiten de lijnen. Ref Nicolas Laforge liet dan ook eerst doorspelen, maar werd vervolgens gecorrigeerd door de VAR.

Oud-scheidsrechter Stéphane Breda heeft echter zijn bedenkingen bij die ingreep. Tegenover SudPresse stelt hij dan ook dat de bal niet op de stip had gemoeten. “Op basis van de beelden van Eleven, was de bal over de lijn toen Bodart Nurio raakte. Laforge nam dus een goede beslissing door niet te fluiten. Misschien dat de VAR het frame-per-frame toch anders zag? We zullen het nooit weten. Maar eerlijk gezegd valt deze ingreep op geen enkele manier te verkopen”, aldus Breda.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s