Standard zet grote stap richting PO II na vlotte zege bij Eupen


Foto: Standard zet grote stap richting PO II na vlotte zege bij Eupen
Foto: © PhotoNews

Standard lijkt net op tijd in vorm te geraken voor de bekerfinale tegen KRC Genk eind deze maand. Na een dramatische periode weten Mbaye Leye & co weer wat winnen is. Na de zege tegen AA Gent won het ook bij KAS Eupen (0-4).

Eupen was de betere ploeg in het eerste deel van de eerste helft. Bodart moest twee keer zeer goed redden en Ngoy – in januari nog gewild door Standard – miste een zeer grote kans. Hij besloot naast. Nadien kwam Standard wat opzetten en dreigde het twee keer. De match kwam meer in evenwicht en enkele minuten voor de rust leed Heris op rechts balverlies en Cimirot bediende de ingelopen Amallah en zo werd het 0-1. Dat was de ruststand.

In de tweede helft ging Eupen voor de gelijkmaker, maar scoren lukte niet. Het voetbal is aangenaam om volgen, maar Eupen kan de zaak te zelden naar zich toe trekken. De Luikenaars loerden op de counter en moesten toch dat doelpunt scoren om zeker te zijn van een nieuwe driepunter. Die kwam er ook via Amallah en even later wist Jackson Muleka de 0-3 te scoren. Standard speelde de partij rustig uit en tankte nog extra vertrouwen door de 0-4 te scoren via Maxime Lestienne. Play-Off II komt zo steeds dichterbij.

Scoreverloop:

  • 0-1 (43′) Selim Amallah
  • 0-2 (68′) Selim Amallah
  • 0-3 (71′) Jackson Muleka
  • 0-4 (82′) Maxime Lestienne
  • voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s