‘Standard vindt opmerkelijke oplossing voor financieel tekort’


Foto: 'Standard vindt opmerkelijke oplossing voor financieel tekort'
Foto: © PhotoNews

Standard heeft woensdag van de Licentiecommissie in eerste zit meteen zijn licentie voor volgend seizoen gekregen, daar waar de Rouches vorig seizoen nog in beroep moesten gaan bij het BAS. Dat was uiteraard uitstekend nieuws voor de club, maar dat betekent niet dat de financiële problemen op Sclessin van de baan zijn. De club moest zelfs zeer creatief zijn om aan geld te raken.

RTBF meldt namelijk dat Standard zijn televisierechten afgestaan heeft aan de Duitse bank Raisin Bank. Concreet betekent dat dat de Pro League sinds enkele maanden de schijven van de rechten niet langer doorstort aan Standard, maar wel aan Raisin. In ruil kregen de Rouches van de bank meteen een grotere som ter beschikking.

Het onderstreept nog maar eens dat ze op Sclessin dringend nood hebben aan extra fondsen. Dat zal wellicht ook zijn weerslag hebben op de komende mercato. In de zomer zal het voor Standard vooral zaak zijn om de loonlast te reduceren en mogelijk zullen ook enkele sterkhouders te gelde gemaakt moeten worden.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s