Standard Luik te sterk in volledig besloten oefenwedstrijd


Fortuna Sittard speelde zaterdagmiddag een volledig besloten oefenwedstrijd tegen Standard Luik. Op het trainingscomplex van Belgische club was de thuisploeg uiteindelijk te sterk: 3-1. Bassala Sambou was verantwoordelijk voor de Sittardse treffer.

De Belgen openden vrijdag nog het nieuwe seizoen met een gelijkspel in de derby tegen KRC Genk. Desondanks kon de club uit Luik terugvallen op enkele ervaren krachten. Onder meer Maxime Lestienne, Mehdi Carcela-Gonzalez en Selim Amallah behoorden tot de wedstrijdselectie.

Standard Luik begon voortvarend aan de wedstrijd en stond na ruim tien minuten spelen al met 0-2 voor. Twee dode spelmomenten, een hoekschop en een vrijetrap, zorgden er voor dat Fortuna Sittard al snel aan de bak moest. Halverwege het eerste bedrijf kreeg de ploeg van Sjors Ultee meer grip op de wedstrijd. De Sittardenaren kwamen uiteindelijk langzij nadat Bassala Sambou de rebound binnen gleed, nadat Roel Janssen miste van elf meter. In de resterende minuten waren Sambou en Arian Kastrati nog dichtbij, maar brachten doelman en paal redding.

Fortuna Sittard kwam goed uit de kleedkamer, zonder zelf grote kansen te creëren. De 3-1 van Standard Luik kwam dan ook uit de lucht vallen. Lestienne werd na 53 minuten weggestuurd en bleef een-op-een tegenover doelman Yanick van Osch koel. In de minuten die volgden bleven de kansen spaarzaam en golfde het spel op een neer. Gescoord werd er niet meer in het regenachtige Luik.

Opstelling:
Van Osch, Van Beijnen, Hogervorst (46’ Musaba), Janssen (46’ De Koe / 75’ Nieling), Pluijmen (46’ Rota), Tekie (75’ Kurnaz), Ferati (46’ Seuntjens), Verlinden (60’ Hansson), Baghdadi , Sambou (60’ Polter) en Kastrati (46’ Flemming).

mehdi – lestienne en amallah spelde mee om ritme op te doen ook fai was erbij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s