Standard vindt parel: “Hij kan een attractie worden in België”


Foto: EXCLUSIEF Standard vindt parel:
Foto: © PhotoNews

Bij Standard hebben ze met Aron Donnum een zeer interessante speler aangetrokken. De Noor kwam voor 1,5 miljoen euro over van Valerenga. VoetbalNieuws ging in Noorwegen polsen naar de mogelijke meerwaarde van de creatieve speler. 

Ole Martin Arst woont in Noorwegen en volgt er het voetbal op de voet. Hij speelde voor Standard en is van mening dat de Rouches een zeer goede transfer hebben afgerond.

“Aron is een zeer creatieve spelen en is op technisch vlak van een zeer hoog niveau. Hij daagt de tegenstander graag uit en kan zowel binnen- als buitenom gaan. Bovendien is het iemand met een sterke persoonlijkheid en hij staat wel graag in het middelpunt van de belangstelling staat”, laat de ex-spits weten. 

De fans van Standard mogen alvast hopen op spektakel. “Als hij echt in topvorm steekt, is het iemand die serieus brokken kan maken. Als hij hetzelfde niveau uit Noorwegen in België kan halen, dan kan hij een attractie worden in de Jupiler Pro Leagu”, aldus Arst. 

Noors international 

De Noorse journalist Stian Dewahl, die voor het Noorse Nettavissen schrijft, schetst ook een beeld. “Donnum was sowieso één van de beste spelers uit de Noorse competitie. Het is een speler die goed in balans is en een goed tempo aan de dag kan leggen. Zijn rechtervoet is niet geweldig, net als zijn kopspel.” 

Er is nog meer goed nieuws voor Standard. Donnum mag zich stilaan opmaken voor het Noorse elftal, waar hij aan de zijde zal gaan spelen van toppers als Erling Haaland en Martin Ödegaard.

“In juni werd hij voor het eerst opgeroepen voor het nationaal elftal van Noorwegen. Als hij zich bij Standard verder kan doorzetten, is zijn carrière bij het nationaal team echt begonnen.”

Claudio Reulens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s