Leye verklaart opvallende terugkeer: “Hij verdiende een kans”


Foto: Leye verklaart opvallende terugkeer:
Foto: © PhotoNews

Er heersten de voorbije weken heel wat twijfels rond Standard, maar met een vier op zes zijn de Rouches één van de weinige topclubs die hun start niet gemist hebben. Zondag pakten ze hun eerste zege van het seizoen door met 1-2 te gaan winnen op het veld van Zulte Waregem, met dank aan een onverwachte matchwinnaar.

Het winnende doelpunt viel immers in de 89ste minuut via Abdoul Tapsoba. De jonge Burkinese spits leek eerder deze zomer nochtans op weg naar KV Oostende en leek niet in de plannen van Mbaye Leye voor te komen. Zo zou Tapsoba vorig weekend oorspronkelijk een toernooi met de U21 van Standard afwerken in Frankrijk.

“Maar dan zag ik tijdens de week zijn match tegen La Louvière. Na de eerste helft heb ik tegen Goreux gezegd dat ik Tapso bij ons zou nemen”, verklaart Leye de plotse ommezwaai in La Dernière Heure. “Ik vond dat hij gefocust en toegewijd was, ook al had hij het kunnen laten hangen. Hij verdiende daarom zijn kans. Ik had tegen Genk ook gezien dat er nog ons iets ontbrak om het verschil te maken, een gebrek aan frisheid.”

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s