Na kwartiertje weet Standard-aanwinst Donnum al genoeg: “Ritme ligt hier hoger”


Na kwartiertje weet Standard-aanwinst Donnum al genoeg: Ritme ligt hier hoger

Standard Luik haalde aan de Gaverbeek haar eerste zege van het prille seizoen op. Het duel met SV Zulte Waregem leek nochtans op een 1-1 af te stevenen, tot invallers Aron Donnum en Edmond Tapsoba de beslissende 1-2 in elkaar knutselden. Die eerste, die pas deze week zijn transfer naar Luik afrondde, was zo meteen levensbelangrijk.

Een kwartier voor affluiten gaf Mbaye Leye zijn kersverse aanwinst de kans om zich een eerste keer te tonen. Dat deed de Noorse winger dus met verve. Over zijn assist voor Tapsoba heerste achteraf wel wat twijfel: wat het nu een voorzet of een (mislukt) schot? Donnum neemt de twijfel zelf weg. Hij noemt zijn actie wel degelijk een bewuste pass. “Ik heb de gewoonte en ik hou ervan om in dat soort situaties te komen”, verduidelijkt hij bij La Dernière Heure“Ik weet dat, als je hard naar de tweede paal voorzet, dat gevaarlijk kan worden.”

En zo heeft Donnum bij zijn eerste optreden al onmiddellijk punten gescoord bij de eigen aanhang. De verwachtingen liggen ook behoorlijk hoog, mede omdat de Noor voorlopig eigenlijk de enige nieuwkomer is in Luik. Hij is alvast aangenaam verrast over zijn ontvangst bij Standard. “De ritme en de intensiteit ligt hier hoger”, weet Donnum nu al. Na een kleine aanpassingsperiode moet hij klaar zijn om volledige wedstrijden te betwisten voor de Rouches.

voetbalprimeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s