Standard ontdekt nieuw goudhaantje: “We hebben hem maanden klaargestoomd”


Foto: Standard ontdekt nieuw goudhaantje:
Foto: © PhotoNews

Standard ontdekte vorig seizoen met Michel-Ange Balikwisha en Hugo Siquet twee nieuwe goudhaantjes uit de eigen jeugdopleiding. Omdat er voor nieuwe spelers amper of geen geld is, wordt ook dit seizoen weer naar de jeugd gekeken. In de openingswedstrijden van het nieuwe seizoen lanceerde Mbaye Leye alvast weer een nieuw talent in de basis.

Zowel tegen Genk als tegen Zulte Waregem verscheen Ameen Al Dakhil immers aan de aftrap als centrale verdediger. De 19-jarige verdediger mocht in de zomer aansluiten bij de A-kern en veroverde in de voorbereiding meteen een basisplaats, ten koste van onder meer Noë Dussenne. De doorbraak van de Irakese Belg lijkt uit het niets te komen, maar dat is zeker niet het geval.

“Hij is een speler die voorbereid was om de stap naar het eerste elftal te zetten”, verklaart Reginal Goreux, die bij Standard tegenwoordig verantwoordelijk is voor de doorstroming, bij RTBF. “Vanaf november 2020 zijn we beginnen nadenken over profielen die geschikt waren om de A-kern te versterken voor het volgende seizoen. We detecteerden in hem meer en meer interessante kwaliteiten. Vanaf april hebben we hem dan klaargestoomd om bij de A-kern aan te sluiten.”

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s