Standard trekt met tien zege over de streep in Luikse derby


Foto: Standard trekt met tien zege over de streep in Luikse derby
Foto: © PhotoNews

De eerste Luikse derby in 25 jaar tijd is een prooi geworden voor Standard. De Rouches moesten in het Stade du Pairay knokken voor de drie punten, maar trokken met tien man uiteindelijk de zege over de streep. Een strafschop van Amallah in de eerste helft bleek voldoende voor de overwinning, want Standard overleefde het slotoffensief van Seraing nog.

Seraing heeft toch een beetje verrassend al twee zeges laten noteren en hoopte ook tegen de grote buur op een stunt. Het schoot echter zichzelf in de voet. Nadrani haalde na een minuut of 20 ongelukkig Muleka onderuit in de zestien en Amallah nam het geschenk vanop de stip dankbaar aan. Daarna ontaardde de match in een kaartenfestijn, vooral aan de kant van Standard. Tussendoor kreeg Seraing wel nog enkele kansjes, maar Bodart stond telkens pal.

Na rust kabbelde de match volgens hetzelfde scenario voort. De ingevallen Mikautadze liet zich een paar keer zien, onder meer met een goed schot vroeg in de tweede helft. Bodart hield Standard echter recht. Zeven minuten voor tijd moest Standard vervolgens met tien verder nadat Sissako een tweede geel pakte, wat voor Seraing het sein was om nog een slotoffensiefje in te zetten. In blessuretijd kregen ze nog twee grote kansen, maar Jallow raakte niet voorbij Bodart en Mikautadze zag zijn poging nog door Al Dakhil van de lijn gekeerd worden. De drie punten gingen zo mee naar Sclessin.https://ee9d6048f5f21bba2e342f78194eb1ef.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Scoreverloop:

0-1 (21′) Amallah (strafschop)

Rode kaart: 83′ Sissako (2x geel)

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s