Uitstekende Bodart helpt Standard aan zuinige zege in Luikse derby


Uitstekende Bodart helpt Standard aan zuinige zege in Luikse derby

Standard is zondag met de schrik vrijgekomen tegen RFC Seraing. De Rouches hadden het lange tijd niet makkelijk tegen de promovendus, maar konden rekenen op een sterke Arnaud Bodart. Mede dankzij de doelman werd het 0-1 voor Standard.

Voor het eerst in jaren kregen we nog eens een Luikse derby in de competitie. Standard versus Seraing. Dat beloofde voor flink wat strijd te gaan zorgen, maar stelde toch enigszins teleur. Echt zinderend was het niet en beide ploegen maakten er geen echte derbystrijd van. about:blankhttps://acdn.adnxs.com/dmp/async_usersync.html

Standard moest zich na de nederlaag tegen Union wel herpakken en leek dat ook te gaan doen. Vanop de stip maakte Selim Amallah in het eerste kwart van de partij 0-1 van. Seraing probeerde tegen te prikken, maar kwam een sterk keepende Arnaud Bodart tegen. Mede dankzij de doelman mochten de Rouches dan ook met een kleine voorsprong gaan rusten.

Na de pauze kreeg we dan toch meer gretigheid, maar ook meer gele kaarten en fouten te zien. Echt voetballen zat er niet in. De kansen bleven wel voor Seraing, maar Bodart bleef imponeren met uitstekende reddingen.

Seraing bleef de betere, maar zag Standard via een uitstekende counter nog bijna voor de beslissende treffer zorgen. Een doelpunt viel er niet uit, al had dat wel gemoeten. Nog hoop dus voor Seraing, dat bleef zoeken en zoeken. Veel dreiging van de promovendus, maar geen doelpunten. Standard kwam nog met tienen te staan. Het gaf echter niets meer toe. Bodart hield de nul en hielp zijn ploeg daarmee aan de zege.

voetbalprimeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s