Standard krijgt serieuze opsteker voor clash met Anderlecht


Foto: Standard krijgt serieuze opsteker voor clash met Anderlecht
Foto: © PhotoNews

Standard heeft ondanks een moeilijke zomer met tien op achttien wel een behoorlijke start genomen in de competitie. Nochtans moet Mbaye Leye het doen met een zeer jong elftal en dat zal komend weekend nog wat jonger zijn. Voor de derby tegen Seraing kan hij immers niet rekenen op één van zijn meer ervaren pionnen.

La Meuse stelt immers dat de Rouches het zullen moeten stellen zonder Konstantinos Laifis. De aanvoerder liep in de aanloop naar de laatste match voor de interlandbreak – de pandoering op Union – een scheurtje op in de quadriceps. Hij moest daardoor de interlands met Cyprus laten schieten en heeft nog steeds de trainingen niet hervat. Ook op Seraing zal Standard het dus zonder zijn meest ervaren verdediger moeten stellen.

De Rouches brachten de derby tegen Seraing ook zonder Laifis tot een goed eind, al werd zijn ervaring in de defensie op bepaalde momenten duidelijk gemist. Bovendien pakte Moussa Sissako een rode kaart waardoor hij komend weekend er niet bij zal zijn tegen Anderlecht. Maar de kans is reëel dat Laifis dan zijn rentree maakt. Volgens La Dernière Heure zal de Cyprioot woensdag opnieuw aansluiten op de groepstraining. Vervolgens zal hij klaargestoomd worden voor de clash met de Brusselse aartsrivaal. Een meer dan welgekomen opsteker voor coach Mbaye Leye, die sowieso niet al te breed zit in centrale verdedigers.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s