Leye velt oordeel over Al Dakhil na vroege rode kaart


Foto: Leye velt oordeel over Al Dakhil na vroege rode kaart
Foto: © PhotoNews

Standard moet voorlopig de top van het klassement wat laten lopen, want het liep zondagavond tegen een nederlaag aan in de kraker tegen Anderlecht. Dat deden de Rouches vooral zichzelf aan, want Paars-Wit speelde zeker niet groots en Standard beëindigde de match met negen spelers na twee rode kaarten. Vooral de uitsluiting van Ameen Al Dakhil na amper zes minuten was bepalend.

Dat zag uiteraard ook Mbaye Leye. “Eigenlijk was de match afgelopen na 5 minuten, maar zijn we nooit uit de wedstrijd verdwenen en in de omschakeling waren we al beter dan tegen Seraing”, probeert de trainer bij Sporza wel het positieve te benadrukken. Hij nam zijn jonge verdediger ook in bescherming. “Al-Dakhil was al goed sinds het seizoensbegin en zal dat blijven. Hij is een belangrijke speler voor Standard en dat zal hij ook blijven.”

De 19-jarige Al Dakhil veroverde dit seizoen vrijwel vanuit het niets een basisplaats bij Standard, maar betaalt in zijn eerste wedstrijden op het hoogste niveau duidelijk nog leergeld. De jonge verdediger liet echter ook al mooie dingen zien en Leye is duidelijk niet van plan om hem na deze uitschuiver te laten vallen.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s