STVV beent Standard bij na fraaie comeback op Sclessin


Foto: STVV beent Standard bij na fraaie comeback op Sclessin
Foto: © PhotoNews

Na een zoutloze eerste en een veel betere tweede helft heeft STVV niet voor de eerste keer de drie punten mee gegraaid van op Sclessin. De Kanaries kwamen op slag van rust op achterstand maar na enkele geslaagde wissels van coach Hollerbach zetten de Kanaries de scheve situatie nog helemaal recht.

Standard nam het vanavond in eigen huis op tegen het ‘zwarte beest’ STVV. De voorbije jaren konden de Rouches in eigen huis niet winnen van de Kanaries en daar wilden ze vandaag verandering in brengen. Het team van Hollerbach deed het met beperkte middelen voorlopig meer dan behoorlijk en kon mits winst zelfs op gelijke hoogte komen van Standard.

Kansloze eerste helft kent fraai orgelpunt

We zagen een matige openingsfase op Sclessin. STVV speelde met een laag blok en dat zorgde al snel voor irritatie bij de thuisspelers. In het eerste halfuur viel er langs beide kanten geen enkele kans te noteren. Beide doelmannen stonden werkloos toe te kijken en pas op slag van rust kon Standard een eerste keer dreigen. Vanop zo’n meter of 25 legde Gavory aan na een vrije trap en zijn banaanschot verdween zowaar in doel: 1-0 voor de thuisploeg. Doelman Schmidt zag er niet al te goed uit bij deze fase. Halfweg stond het team van Mbaye Leye eerder gelukkig op voorsprong, al had het ook geen kans weggegeven.

Gavory benut zowat de enige kans en hierdoor staat Standard halfweg op voorsprong.

Bezoekers zetten scheve situatie helemaal recht

Meteen na de pauze zorgden ook de bezoekers eindelijk voor gevaar. Suzuki mocht plots op Bodart afgaan maar vanuit een scherpe hoek kon hij de bal enkel nog voorzetten, daar kon geen ploegmaat in doel verlengen. Aan de overzijde knalde Klauss vanuit een prima positie hoog over. We hadden al meer kansen gezien dan in heel de eerste helft samen. De Kanaries kwamen een pak beter voor de dag na de rust en Konaté maakte nog voor het uur gelijk. De middenvelder kapte zich knap vrij en schoot vervolgens staalhard in de hoek: 1-1. De bezoekers duwden nu stevig door en na een knal van Reitz had Bodart een uiterst knappe redding in huis. Het was finaal STVV dat nog aan het langste eind trok. Na een prachtige voorzet van Brüls trapte invaller Reitz de bezoekers met een knappe uithaal richting het delirium: 1-2. Zo pakt STVV drie gouden punten, Standard blijft de wisselvalligheid opstapelen.

Scoreverloop:

1-0 (45′) Gavory, 1-1 (53′) Konaté, 1-2 (89′) Reitz

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s