Uitstel of forfait? ‘Standard en Beerschot houden pleidooien voor Comité’


Uitstel of forfait? 'Standard en Beerschot houden pleidooien voor Comité'

Het Nieuwsblad meldt dat Standard en Beerschot hun pleidooien hebben gehouden voor het Disciplinair Comité in verband met de uitgestelde wedstrijd van een maand geleden.

Op 15 december had de burgemeester van Luik verboden de wedstrijd te laten doorgaan omwille van een politiestaking. Beerschot vindt dat het een forfaitzege moet krijgen en Standard wil de wedstrijd uiteraard laten uitstellen naar een andere datum. about:blankhttps://acdn.adnxs.com/dmp/async_usersync.html

Standard zegt dat het niet enkel de burgemeester, maar ook de gouverneur was dat de wedstrijd had verboden. In het bondsreglement staat dat de thuisploeg een nederlaag krijgt als het de wedstrijd niet kan laten doorgaan of bij een verbod van een lokale overheid.

Beerschot vindt dat ook een gouverneur een lokale overheid is volgens de Vlaamse decreten. Ook zijn ze er zeker van dat het de burgemeester was die als eerste de wedstrijd ha verboden. De club heeft naar verluidt e-mails als bewijs. Ten laatste vrijdag komt een uitspraak: forfait of uitstel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s