Elsner doet luide oproep aan Standard-spelers


Foto: Elsner doet luide oproep aan Standard-spelers
Foto: © PhotoNews

Standard is het nieuwe voetbaljaar begonnen met een gelijkspel op het veld van RSC Anderlecht. De Rouches vochten zich na een 1-0-achterstand naar een gelijkspel. Coach Luka Elsner was achteraf opgetogen over de mentaliteit van zijn spelers.


Standard had aanvankelijk niet veel in de brok te pakken in het Lotto Park. Anderlecht domineerde, maar kon dat overwicht vertalen in slechts één doelpunt. Dat brak de recordkampioen daarna zuur op wanneer Dragus de late gelijkmaker tegen de netten trapte vanuit een scherpe hoek. Een domper voor Paars-Wit, maar een opsteker voor het sportief en financieel noodlijdende Standard.

ELSNER ZIET PLOEG KNOKKEN

Luka Elsner pakt zo meteen een punt op het veld van Anderlecht in 2022. Vooral de manier waarop zijn spelers er 100% voor gingen, stemde de Sloveen tevreden. Al wil hij dat ze dat elke wedstrijd tonen. “Dat is het Standard dat ik wil zien. Die grinta hebben we gemist (…) Bijna iedereen kreeg na de match krampen in de kleedkamer. Dat wil ik elke week zien en niet alleen in de topmatchen”, tekende De Morgen op. 

Standard blijft wel onderaan bengelen in het klassement. De Luikenaars zijn momenteel pas 14de in de Jupiler Pro League en zullen nog serieus uit hun pijp mogen komen om deel te nemen aan PO II. Aan de boorden van de Maas kijken ze op dit moment dan ook eerder naar beneden dan naar boven. De kloof met de degradatiestreep bedraagt op dit moment namelijk maar 5 punten. Standard heeft wel één wedstrijd minder gespeeld dan RFC Seraing, de voorlaatste in de stand. Over rechtstreekse degradatie hoeven ze zich op Sclessin geen zorgen te maken, want rode lantaarn Beerschot bengelt steeds meer achterop.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s