Dewaele onthult waarom hij voor Standard tekende


Foto: Dewaele onthult waarom hij voor Standard tekende
Foto: © PhotoNews

Standard is het tweede deel van het seizoen degelijk begonnen. Op het veld van RSC Anderlecht pakten de Rouches een onverhoopt punt na een late treffer van Denis Dragus. Die wiste de openingstreffer van Yari Verschaeren uit.


De Luikenaars schieten wel niet veel op met die puntendeling in het klassement. De magere balans momenteel luidt de 14de plek met amper 24 punten. Dat zijn er slechts vijf meer dan RFC Seraing, dat voorlaatste staat. Luka Elsner en co zullen in het tweede luik van deze jaargang dus in actie moeten schieten en zo snel mogelijk het behoud moeten veiligstellen. Een opdracht die je normaal niet linkt aan een club zoals Standard.

De club uit de Vurige Stede wil dit kalenderjaar uit een ander vaatje tappen. Getuige daarvan de Luikse bedrijvigheid op de transfermarkt. Zo werd Renaud Emond eerder deze week al voorgesteld op Sclessin. De spits kom terug van het Franse Nantes, waar het niet lukte voor hem. In Luik moet hij zijn neus voor doelpunten terugvinden. In 140 wedstrijden scoorde hij al 43 goals voor Standard.

GILLES DEWAELE

Ook Gilles Dewaele werd gestrikt in de wintermercato. De vleugelverdediger komt over van reeksgenoot KV Kortrijk. Hij kwam al meteen in actie op bezoek bij Anderlecht en mocht negentig minuten spelen. Vandaag werd Dewaele officieel voorgesteld bij Standard met een persconferentie. De speler gaf daarop aan waarom hij zijn krabbel gezet heeft. “Het was de beste keuze, want Standard blijft een van de grootste clubs van het land. Het was ook, op je 25ste, het beste moment om te vertrekken uit Kortrijk en te tekenen voor een topclub”, vertelde hij

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s