Standard leeft weer: “Voor Play-offs gaan”


Foto: Standard leeft weer:
Foto: © PhotoNews

Ondanks alle sportieve en financiële perikelen, is Standard degelijk aan het nieuwe kalenderjaar begonnen. Nadat eerder al Anderlecht en Club Brugge in bedwang werden gehouden, pakten de Rouches woensdagavond ook hun eerste zege van 2022. Zo werd KAS Eupen met 0-2 geklopt.


Het werd weliswaar geen wedstrijd op hoog niveau aan de Kehrweg. Eupen was zelfs veruit de betere ploeg, maar kon het balbezit veel te weinig omzetten in doelgevaar. Enkel in het slot van de tweede helft was het thuisteam echt dreigend. Standard toonde zich dan weer dodelijk efficiënt. De teruggekeerde Renaud Emond scoorde vlak voor rust opnieuw een cruciaal doelpunt en in de slotminuten deed Denis Dragus de boeken helemaal toe.

Een belangrijke zege dus voor de Luikenaars. Al zag nieuwkomer Gilles Dewaele nog voldoende ruimte voor verbetering. “Het was van moeten vandaag”, reageerde hij bij Sporza. “Na twee gelijke spelen doet het nog eens deugd om een driepunter te pakken. In de eerste helft waren we wel te slordig. We mogen dus niet helemaal tevreden zijn met onze prestatie.”

DROMEN VAN PLAY-OFFS
Door deze overwinning kan Standard stilaan weer naar omhoog kijken in het klassement. Dewaele is dan ook ambitieus voor de rest van het seizoen. “Vandaag hebben we ook nog eens de 0 kunnen houden. Dat was de verdienste van de ploeg. Nu moeten we verder bouwen op die defensieve basis. Alles is nu nog mogelijk: waarom niet voor de Europe play-offs gaan?”

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s