Standard zet opmars verder in de Oostkantons


Foto: Standard zet opmars verder in de Oostkantons
Foto: © PhotoNews

Voor Standard is 2022 toch best wel goed begonnen. De Rouches kregen met een bezoek op Anderlecht en een thuiswedstrijd tegen landskampioen Club Brugge meteen twee serieuze testen voorgeschoteld. Met twee gelijke spelen is het resultaat daarin ook niet verkeerd. Echter moest er wel nog eens dringend winst volgen.


Drie punten kon Standard immers goed gebruiken – het moet toch nog altijd naar beneden kijken – en daarvoor leek KAS Eupen het ideale slachtoffer. De Panda’s begonnen ijzersterk aan het seizoen, maar zijn inmiddels hélemaal weggezakt. Zo tellen ze op een twaalfde plaats in het klassement momenteel zelfs amper één puntje meer dan Standard. En dat zelfs met een wedstrijd meer te hebben gespeeld.


Van die mindere periode was in de eerste helft echter maar weinig te merken. Het was immers best een aangenaam kijkstuk aan de Kehrweg, met voornamelijk Konan N’Dri die zich in zijn sas voelde. De Ivoriaan van Eupen was veruit de meest gevaarlijke speler, maar tot scoren kwam de flankaanvaller evenwel niet. Zo leken we dan ook met een brilscore richting kleedkamers te trekken, tot Renaud Emond hier luttele seconden voor het einde van de eerste helft anders over besliste. Na eerder in de wedstrijd al de paal op zijn weg te hebben gevonden, was het nu wel raak.

0-1 aan de rust dus, en met zijn tweede in evenveel wedstrijden kent Emond momenteel de perfecte terugkeer in Luik. Ook de tweede helft bleek meer dan de moeite waard, met uiteraard de thuisploeg die op zoek ging naar de gelijkmaker. Tot groot gevaar kwam Eupen evenwel niet, en bleef het opletten voor de tegenaanval van Standard. Helemaal op het einde van de wedstrijd kende één van deze counters ook succes, al duurde het even vooraleer iedereen doorhad dat Dragus wel degelijk voor 0-2 had getekend. Drie punten zo dus voor Standard, dat nu echt in opmars is richting top acht.

Scoreverloop:
(45′) Emond 1-0
(90′) Dragus 2-0

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s