‘Standard pakt uit met sensationele terugkeer’


Foto: 'Standard pakt uit met sensationele terugkeer'
Foto: © PhotoNews

Het heeft lange tijd geduurd voor er bij Standard duidelijkheid kwam na de overname door 777 Partners, maar met de aanstelling van Fergal Harkin als sportief directeur lijkt er eindelijk begonnen te kunnen worden met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste taak wordt het aanstellen van een nieuwe trainer, daarna kan ook de invulling van de spelerskern beginnen.


Standard lijkt daarvoor alvast over meer middelen te gaan beschikken dan de voorbije seizoenen onder Bruno Venanzi en die worden mogelijk aangewend voor een spectaculaire terugkeer. London World meldt immers dat Christian Benteke weleens terug naar Luik zou kunnen keren. De 31-jarige spits genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij de Rouches en speelde ook in het eerste elftal tussen 2009 en 2011. Standard ziet hem graag zijn carrière op Sclessin afsluiten.

Benteke lijkt in de zomer best een transfer te gaan maken, want bij Crystal Palace komt hij tegenwoordig amper nog aan de bak. Hij werd woensdag ook gepasseerd door Roberto Martinez voor de selectie voor de Nations League in juni, waardoor ook deelname aan het WK nog meer op de helling komt te staan. Benteke heeft wel nog een jaar contract.

TURKIJE
Crystal Palace zou echter bereid kunnen zijn om mee te werken aan een transfer, ook omwille van zijn pittige salaris. Dat zou voor Standard een probleem kunnen vormen, evenals het feit dat Benteke vindt dat hij nog steeds meekan op het hoogste niveau en zijn familie zich goed voelt in Londen. Bovendien heerst er ook interesse vanuit Turkije, waar kampioen Trabzonspor en Antalyaspor al geïnformeerd zouden hebben.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s